S3M Security System Configuration Ayarları
- Settings-> System Configuration-> Admin Users kısmında, Add New User seçeneğine tıklayıp, S3M Security arayüzüne login olmasını istediğiniz kullanıcı oluşturabilirsiniz. Kullanıcı, Admin Usersayfasından sisteme yeni bir kullanıcı ekleyebilmektedir. Actionsütunun da yer alan Edit ve Delete butonları ile eklenen kullanıcı üzerinden değişiklikler ya da silme işlemi yapılmaktadır. Kullanıcı, Admin Role sayfasında tanımlamış olduğu rolleri bu sayfada eklenen kullanıcı üzerinde ayarlamalar yapabilmektedir.
-
Settings-> System Configuration->Admin Role bu kısımdan kullanıcının S3M Security web arayüzüne login olma rollerini editleyebilirsiniz veya Add New Role seçeneği ile yeni rol oluşturabilirsiniz. Admin Role sayfasında sistem üzerinde ekli olan kullanıcılar için roller
tanımlayabilmektedir. Buraya tanımlanan roller Admin User sayfasından eklenen
kullanıcılara atanmaktadır. Bu yetkilendirme doğrudan Admin olan kullanıcı tarafından
verilmektedir.
- Settings-> System Configuration-> Management Restriction özelliği ile belirlemiş olduğunuz ip'ler veya hostname'e sahip makinalar ile S3M Security web arayüzüne login olunabilir, farklı ip veya hostname'e sahip makinalardan S3M Security web arayüzüne giriş yapılamaz.
-
Settings-> System Configuration-> Content Management kısmından içerikleri düzenleyip, logo,resim vb. öğeler ekleyebilirsiniz. Ayrıca S3M Security EPP ajanlarını indirebilirsiniz. İçerik Yönetim sayfasında sisteme dosya yükleyebilirsiniz. Yüklediğiniz dosyalar
üzerindeki değişiklik tarihlerini, güncellenme durumlarını bu sayfadan
görüntülersiniz. Operation sütunun da bulunan silme butonu ile yüklemiş olduğunuz
dosyaları silebilirsiniz.
-
Settings->System Configuration->UI Certificate->Certificate Files kısmında sertifikaların yükleme işlemleri yapılmaktadır. Burada bulunan private butonuna basıldığında dosya uzantısı ‘.key’
olan dosyalar yüklenmektedir. Certs butonuna basıldığında buraya root sertifikaları
yüklenmektedir. Bu sertifikalar CA Sertifikaları ile geçmektedir. Public butonuna
tıklandığında ise Server sertifikalarına yükleme ekranı açılmaktadır.
- Settings->System Configuration->UI Certificate->Assign Certificate kısmından yükleme ekranında eklenmiş olan sertifikalar ve açıklamaları yer almaktadır. Bu sayfadan ilgili sertifikalar seçilerek kaydetme işlemi yapılmaktadır.
- Settings->System Configuration->Radius Certificate->CA Certificate kısmında, kurumsal sertifika oluşturma adımında öncelikli olarak CA sertifikası oluşturulmalıdır. Type kısmı burada önemli noktadır. Harici bir sunucu için sertifika oluşturulan kısım burasıdır. Burada sertifika oluşturulduğunda .csr dosyası oluşmaktadır. Bu dosya imzalatıldıktan sonra .base64 formatına dönüştürülüp bu sayfada bulunan dosya yükleme ekranına eklendikten sonra oluşturulmuş olan sertifika, sayfada görüntülenecektir.
- Settings->System Configuration->Radius Certificate->Server Certificate bu sertifika, CA sertifikası ile bağlantılı sertifikalardır. CA sertifikası eklendikten sonra bu sertifika hazırlanmalıdır. Bağlantılı çalışmasından dolayı bu sertifika imzalı CA sertifikası ile birlikte gelmektedir.
- Settings-> System Configuration->SMTP Server kısmından şirketinizde kullandığınız SMTP Server'ı S3M'e ekleyip, kullanabilirsiniz.
- Settings-> System Configuration->SMS Gateway kısmından, eğer şirketinizde kulladığınız SMS gateway varsa, buradan S3M'e ekleyebilirsiniz.
- Settings-> System Configuration->Help Settings kısmından S3M'de gerçekleştireceğiniz ayarlarla ilgili neler yapabileceğiniz, nasıl yapabileceğiniz bilgiler mevcuttur.
- Settings-> System Configuration->Log Delete kısmından belirlemiş olduğunuz tarihlerde veya günler için log silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
- Settings-> System Configuration->Modules Settings kısmında Panel üzerinde gösterilen herhangi bir menünün kapatılıpaçılma işlemleri yapılmaktadır. Kurum yetkilisi buradan istediği herhangi bir sayfayı seçerek, onun durumunu etkinleştirip ya da devre dışı bırakabilmektedir.
Yorumlar
0 yorum
Yorum yazmak için lütfen oturum açın: oturum aç.